Genel Cerrahi Uzmanı
Lenf nodlarında bir anormallik yok. Memenizde 1 cm'lik kistiniz varmış. Muhtemelen bu kist bir tedavi gerektirmez. Hekiminiz şikayet ve bulgulara göre sizin tedavinize karar verecektir.
Size verilen tedavi bitiminde hâlâ şikayeti varsa o zaman reflüden şüphelenilir. Şu anda bir tedavi altında olduğundan dolayı endişe etmeyin.
Pek çok kişide zaten görülebiln şeyler babanızda da görülmüş. Bunların görülmesi doğrudan bir hastalık olduğu ve tedavi edilmesi gerektiğini göstermez. Muayene den hekimin bu sonuçla varacağı kanaat önemli. Hekiminizin önerilerini dikkate alın.
Kontrol edilsin. Ameliyata bağlı olma ihtimali az.
Bence KBB uzmanı takip etse iyi olur.
Kasık fıtığınız var. Femoral olduğu açıkça yazmıyor, olabilir de. Şikayetinize göre ameliyat zamanı belirlenecektir.
Muhtemelen makatta çatlağınız var. Keşke hekim arkadaş muayene dip gözüyle görseydi. Olay aydınlanabilridi. Ona göre ilaç tedavisi verirdi.
Tarifiniz makatta çatlak ile uyumlu. Muayene olup bir an önce tedaviye başlamanızı öneririm.
Şikayetiniz bana kanser düşündürmedi. Ama herkes gibi riskiniz vardır. Şikayetiniz varsa bir hastalığınız olabilir, tek hastalık kanser değildir. Muayene olup bir USG yaptırmanızı öneririm.
Göbeğinizde şişlik ve ağrı varsa ameliyat olun. Tesadüfen bulundu ve şikayetiniz yoksa bekleyebilirsiniz. Ama fıtığın tedavisi ameliyattır.
Muayene ile durumunuzun değerlendirilmesi lazım. Bir hastalık varmı? tedavi gerekir mi diye.
DNA ile test yapılırsa tabiki kişiler belli olur.
Geçmiş olsun. 2 yıl önce kolonoskopi yapıldıysa yeniden kolonoskopiye gerek yok.
Geçmiş olsun. Bu sonuçlarda muhtemel bir pankreas kanseri ve karaciğere sıçrama sözkonusu. Tetkikleri isteyen hekiminizle görüşmenizi öneririm.
Bu şikayetlerinizden bir hastalık çıkacağını pek düşünmüyorum. Ama yaşınız gereği meme kontrolü olmalısınız.
Hemoroid veya çatlak olabilir. Bir genel cerraha muayene olmanız yeterli. Hekim gereğini yapacaktır.
Geçmiş olsun. 1. Akciğer ultrasonu hiç duymadım, öyle bir tetkik yok. 2. Koltukaltları, boyun ve kasıklar lenf bezlerinin yoğun olduğu yerlerdir. Tetkik edilince buralarda lenf bezi zten görülür. Çok büyük kısmı bir hastalığıa işaret etmez. Endişelecek bir durum göremedim, yazdıklarınızda.
Raporda bir anormallik olmadığından normal hayatınıza devam etmenizi öneririm.
Band ligasyon yapılan hemoroid memeleri iç kısımda olduğundan onların elinize gelmesi zordur, sizin elinize gelen ödem olabilir. Bu ameliyat sonrası darlık olmaz. Bağlanan ve boğulan hemoroidler genellikle 7-10 günde düşer, düşmediğini düşünüyorsanız kontrol ediniz.
BU yazdıklarınızdan bir kanser teşhisi çıkmaz. Sanki kas ve eklem ağrılarınız oluyor. Hekiminizle bu sonuçları paylaşmanızı öneririm.
Geçmiş olsun. Bir sorunuz var mıydı?
Aşırı endişelisiniz. Band ligasyon sonrası hekim olarak bir aksilik beklemeyiz. Cerrahınızla bağınızı kesmeyin. ikayetlerinizi ona söylerseniz sizin yararınıza olur.
Apandisit ameliyatından sonra herhangi bir şikayet kalmaz. Sizin bir şikayetiniz var. Ameliyatla ilgisi olduğunu düşünmüyorum, muayene olmanızı öneririm.
Bir ağrı probleminiz varsa sebebini de bulmak lazım. Ama burdan, "doğrudan sebebi şudur" diyemem. Cerrahınızla görüşün. Bazı tetkikler ile sebebini bulabilir.
Öncelikle dahiliye (iç hastalıkları) uzmanına muayene olmanız uygun olur.
Fim sonuçlarında bir şey yoksa fizik tedavi uzmanına veya ortopedi uzmanına başvurmanız uygun olur.
Bir şikayetiniz varsa ne farkeder? İkisi için de muayene ve tedavi olmanız gerekir.
Şikayetleriniz daha çok çatlak (anal fissür) hastalığına benziyor. Gerçekten hemoroidiniz varsa Daflon kullanabilirsiniz. Ağrı kesici de alsanız iyi olur.
Muhtemelen makatınızda çatlak gelişti. Bu kadar kısa sürede kolonoskopi yapılmaz.
Muhtemelen makatta çatlağınız (anal fissür) var. Yeniden kolonoskopiye gerek yok.
Bu şekilde yazması herhangi bir tedirginlik sebebi olmasın. Hekiminiz de aynı şekilde düşünüyorsa mesele yoktur.
Sağlıkla ilgili şikayetleriniz için internetten bilgi almayın, her yol kansere çıkar. Yazdıklarınızda bir anormallik yok. Normal hayatınıza devam edin.
Eğer IBS hastası iseniz zaten kolonoskopi yaptırmanız gerekir. O zamanda dışkıda gördüğünüzün ne olduğu anlaşılır. Spekülasyona mahal yok.
Muhtemelen normal ama muayene ve USG yapılırsa iyi olur.
Kas ve iskelet sistemi uzmanlık alanım değil. Ama bu raporda her şey normal olarak belirtilmiş.
Gebeliğinizi geciktirmeyin. Fıtık gelişirse (büyüyüp görünür hale gelirse) o zaman gereği yapılır.
Bir mide barğırsak hastalıkları (gastroenteroloji) uzmanı ile görüşmenizi öneririm.
Safra yollarının da kontrol ettirin. Onlarda problem yoksa endişe etmeyin, yediklerinizle ilgilidir.
Bir üroloji uzmanına muayene olmanızı öneririm.
Bir anormallik varsa tabiki araştırıp tedavi etmek gerekir. Muayene olmanızı öneririm
Olur mu olur, binde bir ihtimalle. Ama ben bu anlattıklarınızdan basit kas rahatsızlığını olduğunu çıkardım. Bir fizik tedavi uzmanına görünmenizi öneririm.
Şikayetiniz yoksa ne amaçla ameliyat edeceğiz ki? Neyi düzelteceğiz?
Önemli bir engeliniz yoksa ve teşhisiniz kıl dönmesi ise (abse olsa bile) ameliyat olunuz. Yoksa düzelmez.
Yazınızdaki yazım hatalarından meramınızı tam anlamadım. Ama şikayetiniz genel cerrahi ile ilgili olmayıp fizik tedavi uzmanına başvurmanızı öneririm.
Geçmiş olsun. 8 yıldır olan bir lenf nodu bir hastalık sebebiyle değildir. Bu tür lenf nodlarının tamamen kaybolmasını beklemeyiz. Bence herhangi bir tedavi gereği yoktur. Normal hayatınıza devam edin.
Kabızlık var diye kanser düşünmek yanlış. Bir yıl önce kolonoskopi olduysanız ve hiç bir şey bulunmadıysa 10 yıl rahat olun. Bu arada kabızlığınız için bir hekimden yardım almanızı öneririm.
Bu rapor normal. Ama rapor sahibinin durumu hakkında bir şey diyemem.
Tek başına testlerin yorumlanması yetersiz olabilir. Hastanın şikayet, muayene bulguları, diğer tetkikleri de gerekir. Üstelik tetkikden beklenenin ne olduğu da önemlidir. Bu rapor (muhtemelen MR tetkiki) sonucunda da karaciğer de iki anormallik belirlenmiş, daha ileri incelenme istenmiş. Safra kesesinde muhtemelen taş görülmüş. Bu raporu ancak tetkiki isteyen hekim isabetle değerlendirebilir.
Sorunuzu yeterince net anlayamadım. Şikayet ve muayene bulgularınızı bilen hekiminizle tomografi sonucunuzu konuşmanızı öneririm.
Daha 1 yıl olmamış kolonoskopi olalı. O yüzden ancak 5 sene sonra kolonoskopi yaptırabilirsin.
Yaranıza iyi bakın. Tedavi ve takip altında olduğunuzdan yaranız hakkında yorum yapmak doğru olmaz. Hekiminizle daha yakın ve açık konuşmanızı öneririm.
2020 yılında kolonoskopi yapılmış ise en az 5 yıl tekrar yaptırmak gerekmez.
Çatlak tedavisi kesintisiz bir ay sürmelidir. Bir ay sonunda düzelmeyen hastalar için ameliyat düşünülebilir.
Yazınızdan sorunuzu net olarak anlayamadım. Ama hekiminizle görüşmeye devam etmenizi öneririm.
Hayır herhangi bir sıkıntı olmaz. Usulüne uygun olduktan sonra kimin yaptığı önemli değildir.
Bir diş hekimi olduğunuzu hesap ederek yazınızdan anlamlı bir soru çıkaramadım. Benden ne öğrenmek istediğinizi daha net yazabilir misiniz?
Bu sorunuzu bir Kadın Hastalıkları uzmanına sormanızı öneririm
Tabiki öncelikle muayene olmanızı öneririm. Belki hekiminiz bir USG (Ultrason) ister. Fıtık veya lipom (yağ bezi) nolabilir.
Telefonla sizin görmeniz teşhis için yeterli olmaz, bu şikayetlerinize dayanarak bir tedavi önerimiz de isabetli olmaz. Bir hekime muayene olmanızı öneririm.
Ayrıntılı, muhtemelen sizin tedavinizi etkilemeyecek bulgular. Endoskopiyi isteyen hekiminiz, sizin şikayet, muayene ve diğer bulgularınızla birleştirerek isabetli bir sonuç söyleyebilir.
Evet ilaçlı su, daha iyi görüntü olsun diye kullanılıyor. Bağırsaklarınızda tümör olsa görme ihtimali yğksektir. Bunu tomografi isteyen hekiminiz daha i,y değerlendirecektir.
Muhtemelen hemoroid (basur) hastalığınız var. Bir ay ilaçlara devam edin. Sonrasında şikayetleriniz devam ederse br ameliyat veya daha küçük bir müdahale gerekebilir.
Selamlar Esra Hanım. Burda sizi görmek ne güzel. Hareketleri sizi rahatsız etmedikçe istediğiniz zaman başlayabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Bu lenf bezlerinin bir önemi yoktur. Endişelenmenize gerek yok, herhangi bir tedavi de gerekmez.
Muayene olmadan bu şikayetinizin sebebi hakkında bir şey denilemez.
Muhtemelen boğulmuş basur (tromboze eksternal hemoroid) durumu var. Şikayetiniz yoksa 1-2 haftada kendiliğinden düzelecektir.
Muhtemelen çatlak oluşmuş. Bir an önce muayene olup tedaviye başlayın yoksa olay kronikleşir ve ameliyat gerekir.
İltihap olmazsa zamanla kendi dağılır, bir şey yapmayın. İltihaplanırsa hemen hekime gidin.
Akut kolesistit durumunda ben hemen ameliyat ediyorum. Beklemek sizde olduğu gibi elverişsiz durumlara yol açabiliyor. Ama bir şekilde beklenmişse, beklenecekse 6 hafta sonra ameliyat ederim. Tabi bu süre sorunsuz olmalı; yeni bir iltihap atağı geçirirseniz hekiminiz karar vermeli, hemen ameliyat mı yoksa yeniden 6 hafta beklemem mi.
Yemek borusu ile mide birleşim yerinde hafif tahriş var. Mide içinde de tahriş var. Midenin çıkışına yakın kısımda yüzeyel sıyrık alnından biopsi alınmış. Bu tür raporlar tek başına genellikle bir şey ifade etmez. Şikayet ve muayene bulgularıyla birlikte değerlendirmek gerekir. O zaman sizin için anlamlı bir şeyler söylenebilir.
Geçmiş olsun. Muhtemelen boğulmuş basur (tromboze hemoroid) durumu var. Sıcak su lastiğinin üzerine oturabilirsiniz. Çok büyük değilse 5 günde rahatlarsınız. Şikayetiniz çok ise hekime muayene olmanızı öneririm.
BT'de çıkan sonuç büyük ihtimalle doğrudur. Ama divertikülit teşhisinde hem hastalığın yaygınlığını değerlendirmek hem de başka hastalıklarla karışmasını engellemek için kolonoskopi gerekir. Divertikül iki kere problem çıkarırsa (iltihaplanma veya kanama) artık ameliyat gerekir, hastalıklı barsak kısmı çıkarılır.
Tekrar kolonoskopi gerekmez. Daha yeni yaptırmışsınız.
Geçmiş olsun. Benden ne istediğiniz tam anlayamadım ama bazı cevaplar vereyim. 2018'de kolonoskopi olmuş sonra y,ine olmuşsunuz (08.08.2021 gibi henüz gelmemiş tarihte). 2018'i dikkate alırsam bile 2023'ten önce kolonoskopiye gerek yok (özel bir durum olmadıkça). Genel cerrahlar da kolonsokopi yapar, dahiliyeciler de, gastroenterologlar da. Önemli olan usulune uygun yapılması. Hemoroid için her zaman kolonoskopi gerekmez.
Şikayet ve muayene bulgusu yoksa bu kadar yükselme dikkate alınmaz. Kit'ler değişikse sonuçların normal aralığı da değişebilir. Bunu en iyi biyokimya uzmanı bilir.
Yara izleri zamanla yumuşar, bu süreç aylar alabilir. Ama cerrahınızla görüşürseniz daha kesin cevap alabilirsiniz.
Makat çatlağı (anal fissür) ilaçlarla düzelmezse botoks tedavisi veya ameliyat gerekir. Size de sırayla botoks, düzelmezse ameliyat öneririm.
Burdaki "lobule sınırlı" ifadesi "bir süt bezi kümesi içinde" anlamında yer belirtmek için kullanılmış.
Meme ağrısının bir hastalığa işaret etme ihtimali azdır. 1.5 yıl önce yaptırdıysanız yaşınız da küçük olduğundan endişe etmenize gerek yok. Günlük hayatınızı aksatıyorsa muayene olmanızı öneririm.
Bence de önemsiz. Tiroid ca ile bağlantıları yok. Yıllık USG kontrolü yaptırın, 1 cm olurlarsa veya USG başka bir şüphe belirtirse ameliyat olursunuz.
Fokal nodüler hiperplazi kötü bir hastalık değil. Hatta ameliyattan önce bu teşhis edilseydi ameliyat da gerekmezdi. Oldunuz bitti, başka bir şey yapmaya gerek yoktur.
Hocam bekunis isimli ilacı kabızlık şikayetiyle aldıktan sonra dahada kötü kabız oldum.Yani 1 hafta sonra ilacı almadıgımda tuvalete hiç çıkamaz hale geldim.Acaba bu ilaç bağırsak tembelliği yapma ihtimali varmıdır?Ne yapmam gerekir?
Bilakis, Bekunis bağırsaklarınızı hızlandırır, kabızlık yapmaz.
Geçmiş olsun. Telaş ermeden hekiminizin istediği tetkikleri yaptırın. Burda yazdıklarınızdan ciddi bir hastalık algılamadım
Bu tür sıvı normal karıniçi sıvıdır. Bir hastalık işareti değildir.
Bu sorularınıza muayene ve USG sonrası tatminkar cevap verilebilir. Muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun.
muhtemelen anal fissür (çatlak) var. Bir genel cerraha muayene olmanızı öneririm.
Çektiğin şikayetler sebebiyle iilerde kanser olma ihtimaliniz yersizidir, aralarında bir ilişki yoktur. Uzun zamandır şikayet çekmeniz tedaviyi zorlaştırmaz, organlara kalıcı bir hasar vermiş olmazsınız.
Geçmiş olsun. Bir mide-bağırsak hastalıkları uzmanına (Gastroenterolog) muayene olmanızı öneririm.
Geçmiş olsun. Ameliyata bağlı olduğunu sanmam. Bir cildiye uzmanına muayene olmanızı öneririm.
Geçmiş olsun. Bu internet çağında lenf bezi tesbit edilince hemen akla kanser (internetin yönlendirmesi ile) geliyor. Ama gerçekte öyle değil. Kasıklar lenf bezlerinin yoğun olduğu yerler. Bacak ve ayaktaki herhangi bir enfeksiyon durumunda bezeler büyüyebilir. Hatta bir sebep bile bulunmayabilir. Size önerim, şikayetiniz yoksa 2-3 hafta bekleyin. Kaybolmazsa bir hekime gidip muayene olun.
Geçmiş olsun. Safra kesesi taşı belirlenince özel bir sebep yoksa ameliyat olmanızı öneririm. Beklemek, özellikle taşlar 3-5 mm ise çok tehlikelidir; safra yoluna düşerlerse daha ciddi hastalığa sebep olurlar. Yeni taş oluşumunu engellemek, taşı stabil etmek diye bir uygulama yok. Her yemekten sonra safra kesesi kasıldığından taşların oynaması, ağrıya sebep olması ve safra yoluna düşem riski vardır. Mümkün olan en kısa sürede ameliyat olmanızı öneririm.
Muhtemelen ameliyatınızla ilgili değil. Ama ağrı sizi rahatsız ediyorsa muayene olmanızı öneririm.
Safra kesesi ameliyatı oldunuz diye herhangi bir kanser risk artışı olduğuna dair bilgim yok, öyle bir durum yok. Ama 5 mm'lik safra kesesi polibi için de ameliyat gerekmez.
Yazınızın şiddetinden şikayetinizin derecesi belli oluyor. Bu sorularınızın cevabı uyumla danışabileceğiniz ve sürekli hekiminiz olabilecek bir gastroenterolog ile konuşmanızdır.
Meme USG normal ise memenizden endişe etmeyin. Ama ağrınızın sebebini bulmak ve tedavisini yapmak için başka muayene ve tetkikler gerekiyor.
Raporunuzda meme ile ilgili bir hastalık veya risk artışı görmedim. Endişe etmeyin. Fibrokistik patern bir hastalık olmadığından raporlarda her zaman bulunmayabilir. Bence (büyük kist ve kitle olmadıkça) hiç bir önemi yoktur. Yaşınız sebebiyle rutin takip de gerekmez. 40 yaşından sonra rutin takip gerekir.
Hemoroid şikayetleri için muayene olmadan tedavi önermek isabetli olmaz.
Safra kesesi safranın depo edildiği organdır. Safra kesesi alındığında kusmanız olursa yine de safralı kusabilirsiniz.
Şikayetleriniz ve sorunuz oldukça karışık; burdan cevap vermek yanlış olur. Sorumlu hekiminizle bu durumu konuşun. O sizi tedavi edecektir.
Kolonoskopi ile anal ilişki belli olmaz. Ama anal siğil, anal ilişkiyi yeterince düşündüren bir hastalıktır.
Anksiyetenize bahane olması dışında bunca yıldır devam eden lenf bezlerinin bir zararı yok. Eğer sorumlu hekiminiz başka bir tetkik düşünmüyorsa siz de bu lenfbezlerinin peşini bırakın.
Eğer şikayetiniz yoksa mesele yok. Ama ağrı ve şişlik gelişirse enfeksiyon olabilir, hemen hekime gitmeniz gerekir.
Genel vücut sağlığınıza zarar vermez. Ama iltihaplanırsa yürümenizi engelleyebilir. Eğer derialtında kitle kaldıysa küçük bir ameliyatla onu aldırmak gerekir.
Testi isteyen hekim sonuçtan tatmin ise gerek yok. Tatmin değilse 3 kez yapılabilir.
İshalin genetik olanını duymadım. İshalin başka kötü bir hastalığın habercisi olma ihtimali çok azdır. Şikayetinizi yazıp internettten araştırma yapmayın; kesinlikle isabet edemezsiniz ve aklınız karışır, endişeniz artar. Ama tüm bu sorularınızn cevabını bir mide bağırsak hastalıkları uzmanı ile görüşerek alabilirsiniz.
Bu sorunuzu cevaplamıştım. Tekrar yazayım. Koltukaltında lenf bezi gördük diye kanser düşünmeyiz. Bu tetkiki isteyen hekiminizin tetkikten beklentisi önemlidir. Onun kanaatini sormak gerekir. Bana koltukaltında beze var diye bu raporla gelseniz muhtemelen herhangi bir tedavi vermem.
Bu şekilde lenf bezi görüldü diye akla kanser gelmez. USG'yi isteyen hekimin beklediği, bulmak istediği nedir? Bu önemli, ona göre herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağına karar verilir.
Geçmiş olsun. Muhtemelen hemoroid hastalığınız var. Bu teşhisi genel cerrahi uzmanına muayene olarak teyit ettirmeniz gerekir. Sonra size önerilen şeyleri (kabız olmamak ve sıcak su lastiğine oturmak gibi) yapabilir ve ilaçlarınızı evde kullanabilirsiniz. Ağır kaldırma (ıkınma) gerektiren sporlar hemoroidleri artırabilir. Bacağınızdaki şikayetiniz ayrı bir durumdur.
Muhtemelen kasığınızda lenf bezleri büyümüş. Bir genel cerrahi uzmanına muayene olmanızı öneririm.
Endişe ettiğiniz gibi bir hastalık olma ihtimali oldukça az. Ama bu konuda endişe ile konuşmaya gerek yok. Bir USG yaptırmanız durumunuzu netleştirir.
Kolonoskopi yapıldığı için endişe etmeyin. Muhtemelen hemoroid hastalığınız var. Gittiğiniz genel cerrahi uzmanı ile yeniden görüşmenizi öneririm. Hemoroid için tedavi gereği olmalı.
BU sorununuzu kadın hastalıkları uzmanı ile görüşmenizi öneririm.
Karaciğer kistlerinin çoğu tedavi ve kontrol gerektirmez. Ama kritik ir yerleşimi olur da şikayete sebep olursa durumuna göre kontrol ve tedavi yapılır.Polikistik over ile retansiyon kistinin birliktelik oranını bilmiyorum, bana göre önemli bir durum da değildir.
Bu sorunuzu ancak dikiş işlemini yapan cevaplayabilir. Bazı iplikler erir, alınmaz, bazıları alınması gerekir.
Ne konuda fikrimi almak istediğinizi veya sorunuzu tam anlayamadım. Tekrar yazar mısınız.
Sağlıkçı değilseniz parmakla muayene ve andığınz bilgiler oldukça ileri düzeyde, şaşırdım. Ama bence bu bilgiler üzerinde spekülasyon yapamaya hiç gerek yok. Böyle bir şikayet varsa doğrudan kolonoskopi yaptırmanızı öneririm.
Muhtemelen lenf bezlerinizin sebebi o geçirdiğiniz ameliyat. Hatta hiç bir sebep yokken de koltukaltında lenf bezi bulunabilir. Lenf bezi bulduk diye hemen aklımıza lenf kanseri gelmez. İlk düşüneceğimiz bu duruma en sık sebep olan şeydir. Bence zaten kontrol altındasınız. hekiminizle görüşün endişenizi giderin.
Muhtemelen boğulmuş dış basur (tromboze eksternal hemoroid) durumunuz var. Ağrı yoksa bekleyebilirsiniz. Kabız olmayın ve ıkınmayın. Ama şikayetiniz varsa hekime muayene olmanızı öneririm.
Kanamanız makattan ise hemoroid, çatlak bv problemler düşünürüm. Ama kanamanız vagenden ise kadın hastalıkları uzmanına başvurmanızı öneririm.
Yaşınız sebebiyle kolon kanseri düşünmem. Şikayetleriniz çatlağınız ile uyumlu ise çatlak tedavisi olun. Tedavi bitiminde yeniden değerlendirme yapılır.
Eğer bir hazımsızlık şikayetiniz yoksa veya hazımsızlığınız olsa bile başka bir sebebi varsa (sebep polipler değilse) ameliyat olmanıza gerek yok. Ben bu takip aralığını 1 yıl olarak uyguluyorum. Takipten sıkılırsanız, sizin veya hekiminizin bir endişesi, şüphesi olursa ameliyat olmanızı öneririm.
Muhtemelen İBS (irritabl barsak sendromu) durumunuz var. Bunun için kolonoskopi olmanızı öneririm; uyuyorsunuz, bir şey duymuyor, görmüyorsunuz. Şikayetlerinizin kanserle bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Kolonoskopi sonucuna göre hekiminiz daha isabetli tedavi yapacaktır.
Geçmiş olsun. Fistülünüz küçük ise tedaviniz de küçük ve kısa olacaktır. Randevu alıp gelin, durumunuzu değerlendirelim, tedavi planını yapalım.
Kapsülün bağırsaklarda takılıp kalması ve onun için ameliyat gereğini hiç duymadım. Eğer dışkılamanızda bir tıkanıklık yoksa kapsülü de çıkarmanız beklenir.
Geçmiş olsun. Öncelikle endoskopi yapıldı ve bir şey görülmedi ise mide kanseriyim diye endişelenmeniz yersiz. Şikayetleriniz İBS'ye uygun. ama onun da tedavisi var. Mide bağırsak hastalıkları (gastroenteroloji) uzmanına muayene olmanızı öneririm. Bir de karın ultrasonu yaptırmanızda yarar var.
Ramanzan ayında açlık sebebiyle bu tür guruldamalar olabilir. Ramazandan sonra da devam ederse bir dahiliye veya mide barsak hastalıkları uzmanına başvurursanız iyi olur.
Bağırsak iltihabı olabilir. Muayene olmadan kesin bir teşhis konulamaz. Geçmiş olsun.
Her şeyi kötüye yormayın. Tarif ettiğiniz yerde pek bir hastalık görmeyiz, bazen barsak gazı, çoğu kere de ciltaltı yağ dokusu olur. Teşhisi kolaydır. Bir muayene ve USG yeterli olur sanırım.
Belki bir barsak enfeksiyonu durumu vardır. Verildiyese ilaçları kullanın, aksi katdirde şiayetleriniz 2-3 günü aşıyorsa tekarar hekiminize başvurun.
Gastrit başka bir hastalığa çevirmez. Çok çok da yeterince iyileşme olmaz veya tekrar eder. Eğer şikayetiniz devam ediyorsa hekiminize başvurun ve gereken tedaviyi olun.
Fibroadenom kötü bir şey değildir. Takibine gerek yoktur. son tetkikte görülen kistler de öncekilere benziyorsa, herhangi bir şüphe görülmemişse andişe etmeyin. Yaşınıza göre kontroller neyse onu yaptırın yeterli.
Patoloji soncu kötü değil. "intraduktal papillom" şikayete göre ameliyat ile tedavi edilen bir hastalıktır. Hangi tür tedavi olacağı kararını hekiminiz verecektir.
Merhabalar, USG raporunda boynunuzda lenf bezleri tesbit edildiği yazıyor. Büyük ihtimal bunlar normal. Ama sizi muayene eden ve tetkiki isteyen hekiminiz daha isabetli yorum yapacaktır.
Geçmiş olsun. Muhtemelen hekiminiz de aynı şeyleri söylemiştir. Mevcut durum iyi. Bir süre sonra (6 ay- 1 yıl) kolonoskopi ile yeni bir gelişme var mı diye kontrol etmek gerekir. Bu kontrolleri yaptırısanız ve sonuç da iyi olursa ilerde sizi hiç bir şey beklemez.
Lazer ile fistül kapama işleminden 3 ay sonra yara tamamen iyileşir. Bu süreden sonra bir şikayetiniz olursa cerrahınızla görüşmenizi öneririm.
Safra kesesi polipleri için ameliyat gerekmez. Safra kesesi polipleri safra taşı oluşumuna yol açtıkları ve zamanla büyüdükleri için yılda bir USG ile takip edilmelidir. USG'de polip yanında taş da oluşursa, kötü hastalık yönünde bir şüphe varsa veya 1 cm'i geçerlerse ameliyat gerekir.
Lazerle fistül kapama işlemi yapılınca 2-3 ay beklemek gerekir. Bu süreden sonra yara durumu hakkında karar vermek gerekir.
Bu ebat ve nitelikteki lenf bezleri bir hastalık belirtisi olmazlar. Eğer ağrıyı açıklayacak başka sebep bulunamazsa ağrı kesici alabilirsiniz. Bu büyümüş lenf bezlerini takip etmek gerekmez.
Geçmiş olsun. Bir patoloji raporu hakkında yorum yapabilmek için; 1. Hastayı dinlemek ve muayene etmek gerekir 2. Patolojiden ne beklendiğini bilmek gerekir 3. Patolojinin hangi organ veya dokudan hangi yöntemle alındığını bilmek gerekir 4. Patoloji sonucunun hastanın durumunu ne kadar yansıttığını bilmek gerekir. Sizin sorunuzda bu unsurların hiçbirinin cevabı yok. Meme dokusundan çalışılmış bir patoloji raporundan bazı cümleleri almışsınız. Burda kötü bir şey yazmıyor ama hasta ve hastalığı hakkında da bir yorum yapamam.
Safra kesenizdeki polibin bir önemi yok, tedavi gerektirmez. Şikayetiniz muhtemelen böbrekleriniz ile ilgili. Önce Doğum uzmanına sonra da üroloji uzmanına muayene olmanızı öneririm.
Mide çıkışınızda daralma varmış, muhtemelen ülser yarasının iyileşmesine bağlı bir darlık. Şikayetlerinize ve patoloji sonucuna göre ilaç kullanamanız gerekecek.
Bunca inceleme yapıldı ve bir şey bulunamadıysa endişe etmeyin, hayatınıza devam edin.
Şikayetlerinizi hafif bulmuş, fıtığınızı da küçük bulmuş olmalı. Eğer şikayetiniz varsa ve fıtık teşhisinde herhangi bir tereddüt yoksa şimdi ameliyat olun.
Hastalığınız, tedaviniz ve ilaçların yan etkisi ile ilgili böyle ayrıntılı bilgiyi, ancak sizi tedavi eden hekiminiz verebilir. Onunla görüşmenizi öneririm.
Hekim olduğum için tedavimizi ilaçlarla (bitkisel veya kimyasal), gerekirse ameliyatla yapıyoruz. Aldığınız bitkiler hemoroidi (veya başka bir hastalığı) tedavi edebilecek olsaydı zaten ondan ilaç üretilirdi. Dolayısıyla o eczalar hakkında bir bilgim yok.
Bu tetkiklerle kanser teşhisi konmaz zaten, şüpheli bir yara görülebilr, biopsi yapılırsa sonucunda kanser denilebilir. Ayrıca sizin raporunuzda okuduğum kadarıyla şüpheli bir yara da yok. Endişe etmeyin, tetkiki isteyen hekiminizle görüşün. O gerekeni yapacaktır.
Kanser ile pankreoflat birbiriyle bağlantılı bir ifadeler değil. Sizin endişenizi destekleyecek bir bağlantı yok aralarınıda.
6 ay önce kolonoskopi yaptırdıysanız ve bir hastalık bulunmadıysa 10 yıl daha kolonoskopi yaptırmanıza gerek yok.
Muayene eden hekim daha isabetli teşhis edecektir. Fissür, hemoroid olma ihtimali çok yüksek. Ama belli süre ilacı kullandıktan sonra şikayetiniz geçmezse veya şikayetinizde bir değişiklik olduysa aynı hekime yeniden başvurmanızı öneririm. Aceleye de gerek yok.
Pankreas kisti belirlenmiş sanırım. Eğer size bir şikayet yapmıyorsa, USG ve BT kontrollerinde şüpheli bir durumu yoksa takip edilir. Şikayete göre veya büyürse ameliyat gerekebilir.
Ameliyat olmak istemiyorsanız ilaç kullanmanız gerekir. Ama bu ilaç tedavisi her zaman yararlı olmaz. Ayrıca hastalığınızı da ortadan kaldırmaz. Bir süre sonra tromboze hemoroid durumunuz tekrar edebilir. Bence ameliyat sizin için kesin çözümdür.
Bildiğimiz hastalıkların böyle bir şikayeti yok. Ama bu rahatsızlığınız günlük hayatınızı etkiliyorsa muayene olmanızı öneririm.
Gayet güzel hemoroid tarifi yapmışsınız. Bir genel cerrahi uzmanına başvurun, uygun görürse ilaç tedavisi başlayacaktır. Aklınıza başka bir hastalık getirmeyin.
Bu şikayetleriniz için bir gastroenteroloji uzmanına (mide bağırsak hastalıkları) muayene olmanızı öneririm.
LİS yöntemi ile ameliyat sonrası makat kaslarında bir tutmazlık genellikle beklemeyiz. Olur da istemsiz gaz kaçırma olursa makat kaslarını güçlendirici egzersizler vardır. Gerekirse bu egzersizler yaptırılır. Ama sizin kendinizi sınırlamanız gerekmiyor, normal hayatınıza devam edin.
Safra kesesi taşlarının kesin ve tek tedavisi ameliyattır. Mümkün olan en kısa zamanda ameliyat olun. Beklemeyle bir şey kazanmayacağınız gibi bu küçük taşlar safra yoluna düşerse daha büyük bir hastalık, daha fazla riskli bir durumla karşılaşırsınız.
Ameliyattan sonra bir sıkıntı yoksa endişe edecek bir durum da yok demektir. 20 günden sonra fissür ameliyatında bir problem beklemeyiz. Hayatınıza devam edin.
Üzgünüm. Yazınızdan tam olarak ne demenk istediğinizi anlayamadım. Doğrudan bir hekime gitmeniz daha uygun olabilir.
Mide kanserinden endişe etmeyin; endoskopide o yönden bir şüphe yokmuş. Ama tedavi olmadığınız için tabiki şikayetleriniz aralıklarla devam edecektir. Hekiminiz ne gerekiyorsa o tedaviyi verir, bağırsaklarınızda bir hassasiyet varsa onu da belirtirseniz ona göre ilaçlar düzenlenir.
sıkılınca çıkan sütün bir önemi yok. Kendiliğinden akıyorsa araştırmak gerekir.
Normal değil. Hekiminizle muhakkak görüşmenizi öneririm.
Geçmiş olsun. Burda yazdıklarınıza göre önemli bir şey yok. Patolojide görülen tubuler adenom için 3-5 yıl sonra kolonoskopi yapılabilir; hekiminiz de aynı kanaatte ise.
Aceleye ve endişeye gerek yok. Randevu almışsınız. Muayene olun ve hekiminizin önerilerini uygulayın.
Barsak gazı veya yağ dokusu olabilir. Ayrımını yapmak ve endşenizi gidermek için muayene olmanızı öneririm.
Bir ay önceki ameliyatınıza bağlı olma ihtimali az; gaz bu kadar süre kalmaz. Kas ve eklem ağrısı olabilir. Eğer bir sebep bulunamadıysa ağrı kesici ilaç almanız iyi olur.
Çatlak varsa 5 günde tamamen düzelmesini beklemeyiz. Dolayısıyla yanmalarınız da devam eder. Ben 1 ay tedaviden sonra değerlendirme yapıyorum. Hekiminiz başka türlü öneride bulunmadıysa siz de tedavinizi bir aya tamamlayınız.
Bu raporda tedavi gerektiren bir hastalık yok. Hekiminiz de farklı düşünmüyorsa; şikayet, yaş ve bir kaç diğer etmene göre size önerilerde bulunacaktır.
Fıtığınızın büyüklüğüne göre karın içi basıncı artıracak hareketlerden sakınmalısınız. Korse takarak bebeğinizi alabilirsiniz bence. Ama cerrahınıza danışmanız iyi olur.
Safra kesesi polibi bu haliyle tedavi gerektirmez. Yıllık USG ile büyümesi kontrol edilir (hızlı büyümezler). Eğer polipler 1 cm'i geçerse kanserleşme riski sebebiyle ameliyat uygun olur. Dolayısıyla sizin herhangi bir karın şikayetiniz varsa bunun mideden olma ihtimali daha fazladır. Durumunuzda endişelenecek bir şey yok. Mide için tedavi alın, yıllık USG kontrolünüzü yaptırın ve hayatınıza devam edin.
Bu soruyu ancak ameliyat eden cerrahınız cevaplayabilir.
Evet safra kesesinde polip var. Ama bu tedavi gerekitren bir durum değildir. Yıllık USG kontrolü yeterlidir. Eğer polipler 1 cm'e ulaşırsa ameliyat gerekir.
Bence küçükken ameliyat olmanız daha uygundur.
Ameliyatı sayı olarak çok olması bir risk değildir, hayati organların işlevleri normalse ameliyat olabilirsin. Zamanını ayarlamak istiyorsan bu senin elinde. "Çocuğumla uğraşıyorum, daha sonra olacağım" dersen en uygun zamanda yaptır, belki beklemeyle fıtığın büyüyebilir. Acil bir durum olursa her an ameliyat olabilirsin.
Biopsi sonucu iyi huylu olmasına rağmen 2 cm'i geçen kitlelerin alınmasını öneririm.
Bence de yakın takip yapılması uygundur (ablanızda meme kanseri olduğu için, yoksa bu kadarcık lezyona bir şey yapmak gerekmez).
Bir sorun olabilir. Bilirubin değerleriniz hafif yüksek. Önce bir ultrason sonra hekiminiz gerekli görürse MR yaptırabilir. Sonuca göre tedavi gereği düşünülür.
Şişlik olması normal değil. Ama cerrahınızın bunu görmesi ve şişlik hakkında karar vermesi lazım. Herhangi bir şey yapılması gerekir mi belirlemek gerekir.
Ameliyat sonrası ağrılardır. Zamanla kaybolacaklar, endişe etmeyin.
Yanlış / eksik bilgi. Safra kesesi alınan bazı kişilerde ameliyatın ardından kısa süreliğine yağlı yiyecekler şişkinlik yapabilir; çoğu kişide yapmaz. Şişkinlik olan kişilere bunun için ilaç verilir. Vücut safra kesesinin yokluğuna alışana kadar (1-2 ay) ilaç verilebilir.
Endişe edeeck bir durum yok. Bu polipler öyle hızlı büyümezler. 10 mm olunca kanserleşme riski sebbeiyle ameliyat etmek uygundur. Ben şidiye kadar takip ettiklerimden 1-2 hastanın polibi büyüdüğü için ameliyat ettim. Yani polipler hemen büyümüyo. Yıllık USG kontrolü bana göre yeterlidir.
Herhangi bir şey yapmaya gerek yok. Ağrınız varsa ağrı kesici alabilirsiniz. Tabiki muayene eden hekiminiz başka bir şey demiyorsa.
Memede yağlanma bir hastalık değildir, tedaviye gerek yoktur. 12 mm'lik lezyon takip edilmeli veya hekiminiz gerekli görmüyorsa yıllık kontrol edilmelidir.
Geçmiş olsun. USG'de sol kasığınızda büyümüş lenf bezi görülmüş. Bunlar kasık ağrısı yapabilir; muayene eden hekiminizin de kanaati böyle ise ilaç tedavisi verecektir. Dışkılamada kan aolması ayrı bir hastalıktı. Genel cerrahi uzmanına muayene olmanızı öneririm.
Geçmiş olsun. Kaslarınızla ilgili bir spazm olabilir. Eğer tetkiklerde bir hastalık bulunmadıysa ağrı esnasında sıcak su lastiği koymanızda yarar olabilir.
Anenizin durumunu bir endokrin hastalıkları uzmanı değerlendirmesi lazım. Tiroidit olabilir. Bu bulgularda tehlikeli bir durum olmasa da takip ve tedavi gerekebilir.
Geçmiş olsun. Ama burdan bir tedavi önerimiz olamaz; doğru ve isabetli olamaz. Muayene eden hekiminiz gaz problemi için kolayca tedavi düzenleyebilir.
Muhtemelen kas kasılması oluyordur. Gebeliğinizi takip eden hekiminize bu durumu anlatmanız uygundur.
Burda yazdıklarınızla bir sonuca varmam mümkün değil. Genel cerrahi veya ortopedi uzmanına muayene olabilirsiniz.
Tedavi olmak için illa kanser olamk gerekmez (olmayın inşallah). Ama bu durumda da yapılması gereken şeyler var. 1. Tiroid hormonlarının tetkiki 2. Sol lob neden yok, araştırılmalı. 3. 24x15 mm'lik nodülden iğne biopsisi yapmak. 4. Hastanın şartlarını gözeterek biopsi sonucu iyi olsa bile, ameliyat dahil tedavi seçeneklerini değerlendirmek gerekir.
Kısacası kanser denemez. Hele burdan verdiğiniz USG ile böyle bir yorum yapılamaz. Bu tetkiki, isteyen hekiminizin yorumlaması isabetli olur, yoksa yanlış sonuçlara varırsınız.
Anal fistül veya hemoroid olabilir. Ayrım, teşhis ve tedavi için bir genel cerrahi uzmanına muayene olmanızı öneririm.